business mentorAt First Managementbusiness mentor

Wandelcoach voor bedrijven | wandelen met de business mentor

 • Wat levert wandelcoaching jou concreet op?
  • Je komt dichter bij jezelf te staan
  • Meer grip op je zakelijke én privé-leven
  • Je krijgt meer persoonlijk zelfbewustzijn en kracht
  • Ontstressen en sneller ontspanning
  • Meer vitaliteit en energie
  • Een betere nachtrust
  • Meer ruimte en rust in je hoofd
  • Meer genieten van de dingen om je heen in het hier en nu

Een wandelcoach biedt uitkomst

Ja, ik wil dat wandelcoaching mij ook meer gaat opleveren

Ik wil contact

Als onzekerheid de overhand krijgt in je bedrijf. Wat kan je dan als leidinggevende doen?

Het ergste wat de mens kan overkomen, is geen controle hebben over iets. Dergelijke situaties creëren geestelijke onrust met allerlei lichamelijke klachten tot gevolg.

De huidige situatie rondom de corona-crisis is daar echt een voorbeeld van. Ons “normale” leven is abrupt tot stilstand gekomen, of heeft tot aanzienlijke aanpassingen geleid. Dit noopt tot een behoorlijke aanpassing van onze vaste gewoontes.

In veel bedrijven konden en kunnen medewerkers deels of gedeeltelijk thuiswerken. Daarbij valt het onderlinge fysieke contact echter voor een groot gedeelte weg, met alle consequenties van dien. Grenzen tussen privé en zakelijk komen hiermee te vervagen.

Niet iedereen kan daarmee overweg. Een van de consequenties is dat we elkaar als collega’s “verliezen”, we missen de saamhorigheid en verbinding. Hier niet alert op zijn kan negatief uitpakken op individuele prestaties maar ook op de gezamenlijke prestaties van het team.

Wandelen is goed voor je geestelijke gezondheid

Uit recent onderzoek van de TU Delft blijkt dat wandelen heel goed is voor je geestelijke gezondheid.

Onderzoekers keken voor deze studie naar de effecten van actief reizen (fietsen en wandelen) op de gezondheid van mensen. Hierbij keken ze naar twee zaken: de impact op de BMI (body mass index) en op de geestelijke gesteldheid. Om deze effecten te meten, onderzochten wetenschappers de gegevens van ruim 1.500 deelnemers aan een online social sciences panel.

Conclusie:

Van meer lopen val je niet af, maar, zo benadrukken de onderzoekers, op het gebied van geestelijke gezondheid is er wél een duidelijk aantoonbaar verband:

meer wandelen had namelijk een positieve invloed op de geestelijke toestand van de deelnemers.

Mensen die meer wandelden, gaven namelijk aan zich minder ongelukkig of depressief te voelen. Eerdere wetenschappelijke onderzoeken kwamen al tot dezelfde conclusie.

Ervaar je een stressvolle periode? Onthaast dan in de natuur, die oordeelt niet.

Neem een wandelcoach in de arm voor een optimale begeleiding én unieke ervaring

balans vindenAt First Managementbalans vinden

Ja, ik wil meer weten hoe effectief wandelen voor mij persoonlijk of mijn team kan zijn

Ik wil contact

Al wandelend vinden we de antwoorden

Beter presteren en meer focus? Wie wil dat niet. Daarvoor zul je als mens maar ook als team in balans moeten zijn. Als je in balans bent, kun je beter focus houden en daardoor de juiste keuzes maken.

Als wandelcoach richt ik mij op het begeleiden van ondernemers, managers en hun teams om uiteindelijk gezamenlijk beter te presteren, zonder stress.

Als business mentor focus ik mij op het begeleiden en ondersteunen van ondernemers op zakelijk en persoonlijk vlak.

Mijn aanpak is allesbehalve standaard, maar heel persoonlijk en op maat. Geen loze beloftes, maar afspraak is afspraak. Ik kies tijdens de wandelingen voor oprechte diepgang zonder trucjes en zonder gezweef. Soms confronterend om al wandelend, in stilte te laten bezinken.

Persoonlijke situaties kunnen knelpunten vormen die jou zowel privé maar ook binnen je bedrijf in de weg kunnen staan. Wandelcoaching helpt vastzittende situaties in beweging te kijken.

Resultaat verhogend wandelen met een persoonlijk afgestemd wandelprogramma

5 IJzersterke redenen waarom wandelen gezond is

Van alle methodes om stresshormonen zoals cortisol uit je lijf te krijgen, zou wandelen zomaar de effectiefste kunnen zijn.

Het prikkelt je zintuigen, je ruikt de bossen, ziet felgekleurde bloemen en voelt de wind en de zon.

Bij wandelen gaat het niet om presteren, de afstand en de snelheid. Het gaat erom dat je juist even in het moment leeft.

Hier alvast 5 supergoede redenen om te gaan wandelen!

 1. Loop de stress uit je systeem
  Tijdens het lopen gaat er meer zuurstof naar je hoofd, waardoor de hersenactiviteit wordt gestimuleerd. Daarbij worden stress, angst en depressies verminderd. Let maar eens op, tijdens het wandelen krijg je de beste “aha-momenten”.
 2. Verbeter je humeur
  Ben je negatief gestemd? Ga dan eens een eind lopen, het is wetenschappelijk aangetoond dat wanneer je regelmatig gaat wandelen, je minder negatieve gevoelens krijgt. Reden? Tijdens het lopen maar je het gelukshormoon Serotine aan. Prettige bijkomstigheid, toch?
 3. Wandelen geeft een boost aan creativiteit
  Wist je dat een wandelaar maar liefst 60% creativiteitsverhoging heeft in vergelijking met een zittend iemand? Steve Jobs, maar ook Mark Zuckerberg gingen om die reden vaak wandelend vergaderen.
 4. Wandelen zorgt voor een betere nachtrust
  Het reguleert namelijk je dag- en nachtritme en dat draagt weer bij aan meer ontspanning. Hierdoor val je gemakkelijker in slaap, pieker je minder en verbetert de kwaliteit van je slaap
 5. Wandelen geeft je weerstand meer kracht
  Je zult begrijpen dat bovenstaande redenen direct bijdragen aan het verbeteren van je weerstand. Uit onderzoek van het Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention zou wandelen zelfs het risico op kanker verminderen.

Ervaar je een stressvolle periode? Onthaast dan in de natuur, die oordeelt niet.

business mentorAt First Managementbusiness mentor

Ja, ik wil de mogelijkheden om te wandelen met de wandelcoach bespreken

Contact opnemen
Roy in het VeldAt First ManagementRoy in het Veld

Roy in het Veld – jouw persoonlijke wandelcoach én business mentor

“Het maakt niet uit wat de buitenwereld vind, het gaat erom wat jij vind. Je hoeft jezelf niet te veranderen, laat mij je helpen, in jezelf te gaan geloven..”

Jij twijfelt toch ook wel eens over bepaalde zaken? Jij hebt toch ook niet overal alle antwoorden op? Knaagt of schuurt het af en toe bij jezelf, of in je bedrijf? Heb je steeds vaker het gevoel dat dingen anders kunnen, moeten, maar weet je niet goed hoe je dat aanpakt?

Hoe zou je het vinden terug te kunnen vallen op iemand, die je letterlijk en figuurlijk met raad en daad terzijde staat? Die een giga- berg aan waardevolle ervaring heeft en deze graag deelt met ondernemers zoals jij? Iemand waarbij jij je veilig en vertrouwd voelt, die niet oordeelt en er écht voor jou is, desgewenst 24/7.

Mijn missie is;

 • Ondernemers eerlijk en oprecht te helpen met persoonlijke groei en ontwikkeling. Valkuilen te herkennen, focus te houden om daarmee uiteindelijk een gelukkiger mens te worden met een juiste balans tussen privé en zakelijk.

Ikzelf ben van bouwjaar 1967 en vanaf 1997 fulltime ondernemer. Ik ben eigenaar geweest van uiteenlopende bedrijven, van grafisch producerend, E-commerce logistiek tot en met uniformkleding. De meeste affiniteit heb ik met MKB+ bedrijven welke productie, (online) E-commerce/ logistiek of retail georiënteerd zijn.

Ik heb een mega-passie voor wandelen en wil dat graag met je delen. Ik neem je als wandelcoach graag mee naar plekken om te gaan wandelen, waarbij je het gevoel krijgt, letterlijk, even helemaal weg te zijn van alles. Ik heb ervaren dat het coachen en wandelen met mensen zulke prachtige resultaten oplevert, die vooraf niet voorzien waren.

Meer weten over mij? Kijk op Roy in het Veld op LinkedIn

Hoe werkt het inzetten van een wandelcoach?

Alle wandelingen persoonlijk en op maat, afgestemd op jouw wensen. De wandelingen kunnen individueel (1op1), maar ook in teamverband plaatsvinden. De wandelingen verschillen onderling qua intensiteit, de ene is uitdagender dan de ander, prettig lopende (wandel) schoenen/kleding zijn te adviseren.

De wandelingen zijn doorgaans tussen de 10 en 15 kilometer lang en afhankelijk in welk tempo en de diepgang qua sfeer onderweg, zijn we daarmee tussen de 3-4 uur bezig.

Wandelen helpt, om actuele situaties die op dit moment bij jullie op het bedrijf spelen, op een andere manier bespreekbaar te maken dan in de gebruikelijke omgeving op kantoor. Dit levert verrassende resultaten op, soms zelfs sneller dan je had durven vermoeden.

Onderstaande thema’s geven je wellicht inspiratie om ook eens te bespreken tijdens een wandelsessie met de business mentor.

 1. Bestrijding stress-/ burn-out/ te hoge werkdruk
  Bespreekbaar maken, valkuilen herkennen en signalen opvangen – preventief ziekteverzuim initiëren
 2. Leiderschap-/ training en ontwikkeling
  Stimuleren en zelfvertrouwen ontwikkelen, stress verminderen en plezier krijgen in werk
 3. Teambuilding-/verbinding onderling
  Onderling vertrouwen stimuleren, creëren en uitbouwen
business mentorAt First Managementbusiness mentor
zakelijk mentorAt First Managementzakelijk mentor

Wat kan de wandelcoach jou bieden?

Zonder zweverig gedoe, maar recht door zee, bewezen!

Niet voor niets gaven Griekse filosofen wandelend les. Romantische dichters als Wordsworth en Goethe maakten dagenlange tochten en schreven daarna feilloos, zonder enige correctie, hun gedichten op. Lezen scherpt onze geest, evenals wandelen. Maar wandelen heeft een herstellend en genezend vermogen.

 • Wat kan de wandelcoach jou bieden:
  • Vanuit een ander perspectief naar de situatie kijken
  • Een stukje meelopen op jouw pad
  • Je op weg helpen daadwerkelijk stappen te zetten naar meer vitaliteit
  • Je hart luchten
  • Een luisterend oor
 • Een wandelcoach kun je inzetten voor:

  • Dreigende burn out, of een te hoge werkdruk
  • Weer plezier in je werk krijgen
  • Voorkomen ziekteverzuim
  • Verminderen/beter omgaan met stress, zowel voor leidinggevenden als medewerkers
  • Ontwikkelen van meer zelfvertrouwen
  • Teambuilding, stimuleren van vertrouwen diepgang

“Je wordt oud als je niet stopt met bewegen, als je stopt met bewegen word je niet oud”

Ja, ik wil de mogelijkheden om te wandelen met de wandelcoach bespreken

Contact opnemen

Wat levert wandelcoaching jou op?

Wandelen is geen doel op zich, maar wel een middel om je doel helderder en daarmee effectiever te bereiken.

 • Wat levert het jou concreet op?
  • Je komt dichter bij jezelf te staan
  • Meer grip op je zakelijke én privé-leven
  • Je krijgt meer persoonlijk zelfbewustzijn en kracht
  • Ontstressen en sneller ontspanning
  • Meer vitaliteit en energie
  • Een betere nachtrust
  • Meer ruimte en rust in je hoofd
  • Meer genieten van de dingen om je heen in het hier en nu

Wandelen is de grootste probleemoplosser die er bestaat

bedrijfsondersteuningAt First Managementbedrijfsondersteuning

De wandelmogelijkheden op een rijtje

In tegenstelling tot het reguliere aanbod, kies ik voor een langere wandeling. De ervaring heeft namelijk geleerd dat een langere wandeling meer diepgang oplevert en een grotere impact geeft. De wandelingen die ik aanbiedt zijn op maat gemaakt en allemaal “voorgelopen”. Dat wil zeggen, alle wandelingen heb ik zelf gelopen en beoordeeld op geschiktheid. Het zijn stuk voor stuk gebieden waar je gegarandeerd het “helemaal weg van alles” gevoel zult krijgen. Bosrijke omgevingen waar je zintuigen geprikkeld zullen worden. Samen bespreken we welke wandeling het beste aansluit bij jou gevoel van dat moment. Elke wandeling kan ingezet worden voor persoonlijke ontwikkeling of ter ontwikkeling van gezamenlijke teambuilding. Alles is bespreekbaar. Kom je bijvoorbeeld uit de randstad, dan kan ik zorgen voor een overnachtingsmogelijkheid. Ook dit kan volledig op maat en op jou wensen worden afgestemd. Als het gaat om een teamwandeling dan kan ik zorgen voor gezamenlijk vervoer v.a. een centrale plek.

Mindfulness wandeling:

Mindfulness is in het kort ; leven in het nu, mét aandacht. Mindfulness zorgt ervoor dat je uiteindelijk minder gaat piekeren, minder stress zult ervaren, effectiever werkt en lekkerder in je vel zit.Tijdens deze wandeling van ca. 5 uur, wisselen we mindfulness oefeningen af met het bespreken van de uitkomst van de vooraf ingevulde Assessment Core Values Index®. Tijdens deze wandeling brengen we aan de hand van de assessment letterlijk de hobbels in kaart waar jij tegenaan loopt of tegen op ziet. Door dit zo te bespreken krijgen we je situatie in beweging, met als doel dat je lekkerder in je vel komt te zitten. De wandeling is ca. 10-15 km lang in een natuurlijke en zeer zintuigprikkelende omgeving die het beste aansluit bij jou stemming op dat moment. Dat kan een vlakke wandeling zijn of een uitdagender wandeling waarin we 300-400 hoogtemeters overbruggen.

Details wandeling:

 • Vooraf invullen assessment Core Values Index®
 • We spreken op een centrale plek af, alwaar ik je oppik en samen rijden we naar de plek waar we gaan wandelen
 • Tijdsduur: 5 – 6 uur
 • Incl. Lunch
 • Na de wandeling en lunch breng ik je weer terug naar de centrale plek

Wat levert je dit op:

 • Op een prettige manier tot rust komen
 • Concrete oplossing(en) voor jouw situatie of probleem
 • Weer ruimte in je hoofd
 • Beter in je vel zitten
 • Even helemaal weg van alles gevoel
Ik kies Mindfulness wandeling

Inzicht wandeling:

Deze wandeling is qua lengte en omgeving gelijk aan de Mindfulness wandeling, echter de insteek bij deze wandeling is gericht op je persoonlijke ontwikkeling. Ook hier vul je vooraf de assessment Core Values Index® in. De uitkomst vormt de basis voor de wandeling waarover we in gesprek gaan. We koppelen zelfbewustzijn aan je persoonlijke ontwikkeling of situatie waarvoor je antwoorden zoekt. Wellicht pieker je veel, of slaap je slecht. Zou je meer balans tussen je werk en privé-leven willen. Twijfel je of je tot je 67 deze baan nog wel moet blijven doen? Door zelfbewuster te zijn over je eigen onveranderlijke kernwaarden, die de Core Values Index® je zal laten zien als het wandelen in de natuur waarin gewandeld wordt, leveren extra handvatten. Je krijgt sneller inzichten zodat doelen gemakkelijker bereikt worden. Door het wandelen kom je los van vastgezette denkpatronen en gewoontes. Het maakt veel duidelijk en helpt om de gewenste verandering in te zetten.

Details wandeling:

 • Vooraf invullen van de assessment Core Values Index®
 • We spreken op een centrale plek af, alwaar ik je oppik en samen rijden we naar de plek waar we gaan wandelen
 • Tijdsduur: 5 – 6 uur
 • Incl. Lunch
 • Na de wandeling en lunch breng ik je weer terug naar de centrale plek

Wat levert je dit op:

 • Meer richting en focus
 • Meer inzicht over jezelf
 • Weer ruimte in je hoofd
 • Een betere nachtrust
 • Even helemaal weg van alles gevoel

Prijs zie programma: Al wandelend de antwoorden vinden

Ik kies Inzicht wandeling

Teambuilding wandeling:

Alles wat goed moet “draaien” heeft onderhoud nodig, zo is het ook in een team. Wandelen met een team levert een andere interactie met de mensen op dan individueel wandelen. Zeker in deze tijden, waarbij thuiswerken eerder regel dan uitzondering vormt, ligt de uitdaging daarin om de onderlinge verbondenheid in een team in stand te houden. Een regelmatig terugkerende wandelsessie kan daaraan zeer zeker bijdragen. Om een optimaal resultaat bij deze wandeling te verkrijgen is deze wandeling  geschikt voor teams tot maximaal 6 personen. De duur van deze wandeling is eveneens 3-4 uur waarin we tussen de 10-15 km zullen wandelen. Het thema bespreken we vooraf, desgewenst kunnen er oefeningen onderweg plaatsvinden, die inspelen op de onderlinge verdieping teneinde de gezamenlijke teamprestatie te verbeteren.

Details wandeling:

 • We spreken op een centrale plek af, alwaar ik jullie oppik en samen rijden we naar de plek waar we gaan wandelen
 • Tijdsduur: minimaal halve dag
 • Incl. Lunch
 • Na de wandeling en lunch breng ik jullie weer terug naar de centrale plek

Wat levert jullie dit op:

 • Meer begrip voor elkaar, saamhorigheid en verbinding
 • Prettigere onderlinge werksfeer
 • Individueel verbeteren van prestatie en focus
 • Collectief resultaat verhogend

Prijs op aanvraag (afhankelijk aantal deelnemers)

Ik kies Team wandeling

Wandelcoach als persoonlijke managementondersteuning

Bij wandelcoaching geven zowel het wandelen als de natuur waarin gewandeld wordt extra handvatten om sneller inzichten te geven zodat de doelen gemakkelijker bereikt worden.

Een aantal voordelen bij het lopen is, dat we zowel letterlijk als figuurlijk in beweging komen. Door te lopen kom je los van vastgezette denkpatronen en gewoontes. Alle zintuigen gaan meedoen. Problemen die vastzaten in je hoofd komen naar je gevoel toe.

Het maakt veel duidelijk en helpt bijdragen om de gewenste verandering in gang te zetten

Wat ook helpt is dat je wandelend niet tegenover elkaar hoeft te zitten en elkaar moet aankijken. Het maakt dat je vrijer durft te praten. Denktijd en stiltes zijn niet hinderlijk als je naast elkaar loopt.

Het lopen voelt krachtig en vitaal en geeft je de verzekering dat je sterk genoeg bent om problemen onder ogen te zien en aan te pakken.

De natuur helpt ook mee in het leerproces. Een krachtig instrument dat de natuur ons biedt is enorme hoeveelheid aan metaforen die er te vinden zijn. De natuur laat tijdens de coachgesprekken symbolen zien die aansluiten bij het onderwerp waar je mee bezig bent.

Symbolen bieden de mogelijkheid het beeld uit je hoofd te halen en er letterlijk van een afstand naar te kijken wat vaak tot nieuwe inzichten leidt en een helende werking heeft.

Symbolen uit de natuur als krachtige metafoor, zullen leiden tot nieuwe inzichten

managementondersteuning

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan doen?

Bel of WhatsApp op 06 – 54 608 521. Ik sta altijd open voor een persoonlijke kennismaking.

Contact opnemen