Teamoptimalisatie

“We onderschatten de kracht van bevlogen medewerkers”

“De juiste persoon op de juiste plek”

Teamoptimalisatie

Betrokken medewerkers zorgen voor 20-30% meer resultaat

Teamoptimalisatie is het stimuleren van betrokkenheid, ofwel commitment. Zorg ervoor dat mensen zich verbonden voelen met het bedrijf waarvoor hij/zij werkt én het werk dat iemand doet.

De meest waardevolle asset van een bedrijf zijn de mensen die voor het bedrijf werken. Iedere werkgever weet dat de mensen het verschil maken.

Betrokken mensen zijn productiever, verzuimen minder en vergroten zo het bedrijfsresultaat

Ja, ik wil meer weten over teamoptimalisatie, neem contact met me op

Ik wil contact

Slechts 15% van de medewerkers ervaart betrokkenheid

Wist je dat op dit moment wereldwijd slechts 15% van de medewerkers zich betrokken voelt bij zijn/haar werk?

Het Amerikaanse onderzoeksbureau Gallup doet al jarenlang onderzoek of betrokken medewerkers productiever én gelukkiger zijn.

In Nederland schommelen we op dit moment net op dat gemiddelde, maar geen enkel land scoort hoger dan 40%. Een Teamoptimalisatie programma kan hier uitkomst bieden.

Volgens het onderzoek `zijn er 2 aanwijsbare redenen waarom mensen onvoldoende betrokken zijn. De 1e reden is terug te voeren op de stijl van leidinggeven. De 2e reden is terug te voeren op het ontbreken van erkenning.

Gallup doet wereldwijd onderzoek in 155 landen en onder 1,4 miljoen medewerkers naar medewerkersbetrokkenheid en de relatie op productiviteit en gezondheid. Zij publiceren hierover jaarlijks in hun rapport “state of the Global Workplace”.

Conclusie van het onderzoek wijst uit;

TeamoptimalisatieAt First ManagementTeamoptimalisatie

“Medewerkers betrokkenheid en productiviteit op het werk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Organisaties in het bovenste betrokkenheidskwartiel zijn maar liefst 17% productiever en 21% winstgevender”

TeamoptimalisatieAt First ManagementTeamoptimalisatie

Gallup onderzoek toont aan dat

betrokken medewerkers zorgen gemiddeld genomen voor;

✅ 37% minder ziekteverzuim

✅ 25-65% minder personeelsverloop

✅ 41% minder kwaliteitsproblemen

✅ 25-65% minder veiligheidsincidenten

✅ 22% meer omzet

✅ 21% meer productiviteit

✅ 10% meer klanttevredenheid

“zonder betrokkenheid is er geen commitment”

“Het grootste probleem is niet mensen nieuwe ideeën te laten accepteren, maar ze hun oude te laten vergeten”

Laat jouw team (nog) beter samenwerken met het Teamoptimalisatie programma van At First Management

Effectieve samenwerking in teams is essentieel geworden in de VUCA wereld

De oplossing voor een (nog) betere samenwerking ligt in het analyseren van de kernwaarden van elk teamlid.

Wat zijn de individuele drijfveren en waar gaat zijn/haar hart sneller van kloppen.

In een team waar mensen op hun plek zitten die bij hun past, wordt beter gepresteerd omdat het werk dat ze doen, past bij de eigenschappen die in hun onveranderlijke aangeboren kern liggen.

Zorg dat je als bedrijf de sleutel naar betere teamprestaties in handen krijgt

TeamoptimalisatieAt First ManagementTeamoptimalisatie

Meer bedrijfsresultaat? – Laat ieder teamlid activiteiten doen waar hij/zij van nature aanleg voor heeft

De fundering van elk Team Optimalisatie Programma van At First Management wordt gelegd doordat elk teamlid de Core Values Index™ vragenlijst gaat invullen. Dit levert direct al waardevolle informatie op. Per teamlid zullen de onderstaande activiteiten in beeld worden gebracht.

 • Drijfveren
 • Sterkten
 • Leerstijl
 • Teambijdrage
 • Conflictstrategie

Als we de individuele eigenschappen van ieder teamlid boven water hebben en deze per persoon uitvoerig is doorgenomen, kunnen we de onderlinge interactie in beeld brengen. Door dit in beeld te brengen krijgen we zicht op de gezamenlijke kracht en kansen van het team.

Dus we kijken niet alleen naar individuele bijdrage, maar ook naar de totale bijdrage van het team, met de energieniveaus die daar bij horen om tot optimale prestaties te komen.

“Met de juiste samenstelling kom je verder”

Ja, ik wil meer weten over het Team Optimalisatie Programma en wat ik ermee kan

Contact opnemen

Waarom de Core Values Index (CVI™)

De Core Values Index  – CVI™ is een eenvoudig, maar zeer nauwkeurig instrument om individuele kernwaarden inzichtelijk te maken en zelfbewustzijn te verbeteren. Hiermee leggen we de basis voor de pragmatische insteek om teamoptimalisatie processen te bevorderen.

Het stelt in staat om meer grip te krijgen op persoonlijke omstandigheden en te werken aan persoonlijke groei. Door persoonlijke kernwaarden van ieder teamlid in beeld te hebben en te kennen, kun er samen worden gekeken hoe deze het beste ingezet kunnen worden. Hiermee is elk teamlid persoonlijk in staat, zakelijk maar óók privé meer uit het leven te halen.

Ruim 1 miljoen mensen wereldwijd hebben reeds gebruik gemaakt van deze Core Values Index™ en hebben hierdoor meer grip gekregen op zelfbewustzijn

 • Meet aangeboren kernwaarden en niet aangeleerd gedrag
 • Reeds bij 1 miljoen mensen, wereldwijd ingezet
 • Ruim 97% betrouwbaarheid op dezelfde uitkomst – periode 10 jaar tijd –
  • Vastgesteld door onafhankelijk onderzoek van de Universiteit van Seattle onder 2.000 personen

De Core Values Index™ is daarom meer dan zomaar een persoonlijkheidstest: het is een revolutionaire psychometrische test die persoonlijke (tijdelijke) aangeleerde persoonlijkheids- en gedragsfactoren omzeilt, om zo onveranderlijke aangeboren drijfveren boven water te krijgen.

De CVI™ karakteriseert en kwantificeert wat Maslow en anderen noemen: “de onveranderbare en aangeboren natuur van een persoon, dat weergeeft waar/hoe deze persoon zijn/haar hoogste en meest productieve bijdrage kan leveren”.

De Core Values Index™ persoonlijkheidstest vormt het fundament onder ons Teamoptimalisatie Programma

Core Values IndexAt First ManagementCore Values IndexCore Values IndexAt First ManagementCore Values Index
Core Values IndexAt First ManagementCore Values Index

Hoe werkt het Team Optimalisatie Programma?

“Wat de rups het einde noemt, noemt de rest van de wereld een vlinder” 

Kijken vanuit een ander perspectief

 • Het programma start altijd met een intakegesprek met directie of teamleiding om de vraagstelling helder geformuleerd te krijgen.
  • Wat wil men verbeterd zie of beantwoorde hebben? Waar wil het bedrijf naar toe en welke rol moet het team daarin spelen?
 • Ieder teamlid vult de Core Values Index in waarbij we inzicht krijgen in iemands intrinsieke waarde, sterktes en drijfveren en hoe deze in verhouding staan met de overige teamleden.
  • Dit gaan we persoonlijk met elk teamlid individueel bespreken. Hierdoor ontstaat er inzicht in ieders eigen toegevoegde waarde en in de gezamenlijke kracht als team.
  • Naast ieders individuele resultaat bespreken we ook de gezamenlijke uitkomst en consequenties. Wanneer zijn we als team succesvol? Hoe bereiken we dat en waar liggen de kansen maar vooral mogelijkheden om elkaar beter te helpen en met elkaar samen te werken.
 • Ook kijken we naar de persoonlijke ontwikkeling van elk teamlid individueel.
  • Hoe kan ieder voor zich (nog) beter functioneren in zijn of haar rol binnen het team? We kijken bijvoorbeeld naar de werkzaamheden die ieder teamlid uitvoert en of deze wel of niet bij hem of haar passen. Waar zijn ze goed in? Waar zouden ze ondersteuning kunnen gebruiken? En last but nog least, welke (deel)werkzaamheden zouden beter bij een ander teamlid passen en eventueel herverdeeld kunnen worden?
 • Indien wenselijk, kunnen we aan de hand van deze inzichten werkzaamheden eventueel herverdelen onder mensen die er de meeste natuurlijke aanleg voor hebben, m.a.w. ieder persoon werk laten doen, waar hij/zij daadwerkelijk betrokkenheid ervaart en energie van krijgt.

Wat levert het Team Optimalisatie Programma op?

 1. Ieder teamlid zal de activiteiten gaan uitvoeren die van nature bij hem of haar passen en gaat beter in de functie presteren
 2. De leidinggevende krijgt enorm veel handvaten bij het aansturen van de individuele teamleden maar ook bij het team als algemeen
 3. Door het vergroten van de individuele prestaties zal de teamprestatie verbeteren en daarmee het uiteindelijke bedrijfsresultaat
 4. Als leidinggevende krijg je een beter inzicht in jezelf. Waar je van nature goed in bent en wat je beter een ander kunt laten doen;
 5. Met het 80/20 protocol is wetenschappelijk aangetoond dat het resultaat van de onderneming door 20% van uw medewerkers wordt gerealiseerd. Het Team Optimalisatie Programma laat dit percentage stijgen;
 6. Het Team Optimalisatie Programma is geen heisessie. Ofwel, geen boostprogramma voor een snelle puntenscore. Onze aanpak is gericht op een structurele aanpak om de gezamenlijke teamprestaties te optimaliseren. Hiervoor adviseren we eerst het MT en dan de deelnemende teams. Eventueel kunnen we het proces voortzetten met een aantal vervolgsessies om de concrete vragen en kansen die in kaart zijn gebracht om te zetten in blijvend resultaat.

Waarom kiezen voor het Team Optimalisatie Programma van At First Management

Uiteraard zijn er verschillende programma’s om teamoptimalisatie op te starten binnen jouw bedrijf. Ons programma is echter als enigste gebaseerd op meer dan 20 jaar praktijkervaring met mensgerichte bedrijfsoptimalisatie.

Ervaring in het samenstellen van teams, na overname bij een faillissement. Ervaring met het effect van reorganisatie op teams en hoe “achterblijvers” omgaan met de nieuwe situatie.

De Core Values Index – CVI™ –  assessment is een belangrijk instrument die erop gericht is om terecht te komen in het onderbewustzijn, om de onaangepaste ware kern van het individu aan het licht te brengen. Juist dit is extreem belangrijk om een optimaal team samen te stellen, die op elkaar kan vertrouwen, en op basis daarvan tot bijzondere prestaties kan komen.

De Core Values Index™ is niet te vergelijken met andere persoonlijkheid testen en vormt daarmee een belangrijk fundament onder ons Team Optimalisatie Programma

Core Values IndexAt First ManagementCore Values Index

Ja, ik wil meer weten over de Core Values Index en wat ik ermee kan

Contact opnemen

Dit zeggen anderen over ons

Ruth K

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (google review)
“Na een periode van een burn-out heb ik online de Core Values Index™ van Taylor Protocols ingevuld. De CVI + persoonlijke begeleiding en uitleg hebben mij verassend veel inzicht gegeven in mijn persoonlijkheid, mijn kernwaarden en in wat mij energie geeft. Dankzij dit inzicht kan ik doelgericht solliciteren naar een baan wat bij mij past en waar ik energie van krijg. De CVI is zeker aan te bevelen wanneer je twijfelt over een studiekeuze of carrièreswitch”

Rene Kolmschot

 (google review)
“Een goed, professioneel maar ook een relaxed gesprek gehad met Roy. Hij weet waar hij het over heeft en weet ook precies aan te geven hoe ik in elkaar zit. Een goed advies gekregen van Roy waar ik ook echt wat aan heb gehad. Kortom; meer dan tevreden over At First Management!”
Core Values IndexAt First ManagementCore Values Index

Hoge betrouwbaarheid score van maar liefst 97,7%

Core Values Index betrouwbaarheidAt First ManagementCore Values Index betrouwbaarheid

Met de ‘Repeat score reliability’ (repetitieve uitkomst-betrouwbaarheid) methode is het mogelijk om te meten in hoeverre (de uitkomst van) een (persoonlijkheids)test verandert na verloop van tijd.

De Core Values Index (CVI™ scoort qua betrouwbaarheid 97,7%, over een periode van 10 jaar.

Dit betekent zoveel als, wanneer je dezelfde test 10 jaar later nog eens zou doen, je 97,7% kans hebt op dezelfde uitkomst. Andere persoonlijkheidstesten hebben een repeat score reliability tussen de 60-80% over een aantal maanden tot een jaar.

Met andere woorden; je krijgt betrouwbaar inzicht;

Wie ben je van nature en hoe handel je van nature op bepaalde situaties; de eerste noodzakelijke stap naar zelfbewustzijn.

Toe aan een persoonlijke kennismaking?

Bel of WhatsApp op 06 – 54 608 521, of klik op de button hiernaast

Contact opnemen