Ondernemerscoach Roy in het VeldAt First ManagementOndernemerscoach Roy in het Veld

Persoonlijke ontwikkeling = activeren van je unieke kernwaarden

Als jij weet waar je energie van krijgt, heb je een beter leven, zowel zakelijk als privé 

Aan de slag met persoonlijke ontwikkeling is voor veel mensen nogal een opgave. Veel mensen willen groeien, maar lijkt sneller de limiet te bereiken: zij haken af, het gaat te snel, ze krijgen stress gerelateerde klachten, raken gedeprimeerd of nog erger, krijgen een burn-out..

De oorzaak is dat ons bewuste oftewel onze ratio een beperkte opslagcapaciteit heeft en overspannen raakt als we meer informatie te verwerken krijgen dan we kwijt kunnen. Je kunt het vergelijken met je computer, die langzamer gaat werken, als de harde schijf vol raakt. Je zou kunnen stellen dat we dan niet bewust omgaan met onze capaciteit.

Juist nu is er behoefte aan menselijke kwaliteiten zoals bijvoorbeeld creativiteit en positiviteit om de uitdagingen waar we voor staan in deze tijd te kunnen oplossen.

Volgens de neurowetenschap heeft ons slimme onbewuste brein (aangeboren eigenschappen) een capaciteit die 200.000 keer groter is dan ons bewuste brein (aangeleerde eigenschappen). Het is dus belangrijk ons onbewuste brein vooral te stimuleren als je persoonlijk wilt groeien.

Op deze manier persoonlijk te groeien zorgt ervoor dat je terug zult vinden naar je authentieke zelf en zul je meer inzicht krijgen in jouw persoonlijke drijfveren en motieven.

Jezelf – al dan niet tijdelijk – kwijt zijn, kan best voor wat onzekerheid zorgen

Ja, ik wil meer weten over persoonlijke ontwikkeling

Ik wil contact
OndernemerscoachingAt First ManagementOndernemerscoaching

Wat levert persoonlijke ontwikkeling je op?

Vertrouwen draagt bij aan positiviteit, flow en geluk

Een geslaagd en gezond leven begint met een heldere geest. Het is daarom van belang dat je master wordt over je mind.

Persoonlijke ontwikkeling draagt bij aan je zelfbewustzijn. Het gaat over weten wie je bent, wat je ervaart en hoe je leert. Dit zorgt voor inzichten en AHA momenten die automatisch leiden tot meer zelfbewustzijn en vertrouwen in jezelf.

De winst van investeren in jezelf zorgt ervoor dat je beter in je vel gaat zitten, meer in een flow komt en zonder moeite in beweging komt om te doen wat je écht wilt omdat je eindeloos vertrouwen hebt.

Ontwikkeling gaat eigenlijk over de wikkels eraf halen om bij jouw authentieke zelf te komen. De plek van je why die staat voor wie je in de kern daadwerkelijk bent, je drijfveren, je passie en vooral waar je energie van krijgtwaarmee jij in jouw flow komt. Wat je ‘automatisch’ in beweging brengt zonder er moeite voor te hoeven doen.

Het gaat over wijzer worden en in het geval van persoonlijke ontwikkeling over jezelf.

Aristoteles zegt: De mens ontwikkelt zich naar eigen voortreffelijkheid.”

Voortreffelijkheid gaat over het streven om ergens zo goed mogelijk inzicht in te krijgen of uit te voeren.

Persoonlijke ontwikkeling staat voor; jezelf leren begrijpen, bewust te leven en je maximale potentieel ontdekken

Persoonlijke ontwikkeling, vergroot je zelfbewustzijn

Wie zelfbewust is, is in staat met volle overtuiging te leven vanuit zijn of haar eigen hart

Wanneer ben je zelfbewust en wat is nu precies zelfbewustzijn.

Wat is zelfbewustzijn?

Zelfbewustzijn is de beleving van de eigen identiteit, dus wie wij zijn en wat wij doen, denken, voelen of hebben meegemaakt.

Wanneer ben je zelfbewust?

Dat is heel simpel: als jij jezelf over het algemeen accepteert zoals je bent.

Een mens beschikt over zelfbewustzijn, wanneer hij/zij het gevoel voor eigen waarden heeft ontwikkeld, een gezonde mate van zelfvertrouwen heeft, de eigen persoon realistisch bekijkt, innerlijk harmonieus en stabiel is.

Zelfbewuste mensen stemmen hun keuzes af op dat wat zij innerlijk nodig hebben – en wat zij niet nodig hebben.

balans vindenAt First Managementbalans vinden

Met andere woorden: wie zelfbewust is, is in staat met volle overtuiging te leven vanuit zijn of haar eigen hart

We worden elke dag getriggerd en elke dag wordt van ons verlangt dat we keuzes maken waarbij we – als het even kan – liever gisteren dan vandaag, de knoop doorhakken.

Des te belangrijker is het om intuïtief te vertrouwen op jezelf.

Het doel is om niet verstrikt te raken in het web van invloeden van buitenaf, maar om vanuit je innerlijke kracht en waarde je leven te leiden

business mentorAt First Managementbusiness mentor

3 Goede redenen om jouw persoonlijke ontwikkeling te versterken

Laat denken geen excuus zijn om iets niet te doen. Denk minder en doe meer. Actie maakt het verschil tussen droom en werkelijkheid

Ieder persoon kan groeien. De drijfveren om te willen ontwikkelen is voor ieder persoon anders. Als je wilt groeien of veranderen, zul je de noodzaak daarvan moeten inzien

  1. Neem verantwoordelijkheid

Je zult zelf de verantwoordelijkheid moeten nemen om te willen groeien, niemand anders zal dit voor jouw doen.

Verantwoordelijkheid nemen is de eerste meest noodzakelijke stap om persoonlijke groei te realiseren.

Geen verantwoording nemen, maakt dat je slachtoffer wordt, van wat anderen voor je beslissen. Op die manier “praat” je het voor jezelf goed, dat je er dan niets aan kon doen, dat je je niet hebt kunnen ontwikkelen. Het lag immers aan de ander.

Als jij niet de verantwoordelijkheid neemt voor wat je wilt bereiken, ben je uiteindelijk ZELF verantwoordelijk als je het niet bereikt.

  1. Investeer in geduld

Vandaag planten van een zaadje betekent niet dat je morgen al kunt oogsten. Een uitdaging waar je al jaren mee worstelt is niet “eventjes” op te lossen met persoonlijke groei.

Alles wat de moeite waard is, heeft tijd en betrokkenheid nodig. Alleen als je bereid bent daarin te investeren, zul je iets van waarde creëren.

  1. Stop met nadenken en start met doen

Helaas denken te veel mensen, en doen ze te weinig. Het is echt zonde, als je al jaren filosofeert om een andere baan te zoeken en het maar niet gaat doen, terwijl je je realiseert dat je huidige baan, je meer energie kost, dan het je oplevert. Dat is toch zonde?

Denken kan leiden dat we dingen complex maken, daardoor gaan we twijfelen en stellen we dingen uit.

Hoe vaak hoor je mensen niet zeggen “ik had de beslissing al veel eerder moeten nemen” Achteraf kun je alles beredeneren, klopt, maar het doet niets af aan het feit dan je gewoon gelukkiger wordt als je wat vaker tot actie over gaat, en niet blijft hangen in de nadenkmodus.

Ja, ik ben er klaar voor en wil groeien

Contact opnemen
ondernemerscoachAt First Managementondernemerscoach

Grip krijgen op meer zelfbewustzijn door persoonlijke ontwikkeling

Krijg zicht op je aangeboren kernwaarden

Ieder mens is uniek. Ieder mens heeft in de basis een unieke set DNA. Geen mens is daarom hetzelfde. Ieder mens heeft echter ook een unieke DNA-samenstelling als het gaat om zijn/haar gedrag.

Doordat we echter vanaf onze geboorte te maken krijgen met invloeden die ons aangeboren gedrag aanpassen, raken we meer en meer verwijderd van ons aangeboren gedrags-DNA.

Ons leven laten we beïnvloeden door aangeleerd gedrag

Vroeg of laat kan het zijn dat onze aangeboren kernwaarden in de knoop komen met ons aangeleerde gedrag. Vaak wordt dit ingegeven door een onbestendig gevoel van rusteloosheid, of onverklaarbare ontevredenheid. Het lijkt erop, dat je jezelf steeds minder lijkt te herkennen. Kortom, de grip op je zelfbewustzijn, raakt op drift.

Om meer grip te krijgen op je innerlijke zelfbewustzijn is het goed je aangeboren kernwaarden weer te herontdekken

Core Values Index™ een krachtig instrument voor inzicht in je aangeboren kernwaarden

De Core Values Index™ test is meer dan zomaar een persoonlijkheidstest: het is een revolutionaire psychometrische test die jouw tijdelijke persoonlijkheids- en gedragsfactoren omzeilt, om zo jouw onveranderlijke motivatiefactoren en jouw invloed op de maatschappij te onthullen.

Om inzicht te krijgen zijn er veel verschillende tools en methodes. Het merendeel van deze methodes zijn er echter op gebaseerd om aangeleerd gedrag te meten.

Om grip te krijgen op zelfbewustzijn, is het als eerste noodzakelijk om te achterhalen, wie je van nature bent; waar krijg je energie van; kortom, je aangeboren kernwaarden te herontdekken.

ondernemerscoachAt First Managementondernemerscoach

At First Management maakt gebruik van de Core Values Index™ (CVI™) van Taylor Protocols

Dit is een uniek instrument dat inzicht geeft in jouw onveranderlijke aangeboren kernwaarden. Met de CVI™ leer je het DNA van jouw persoonlijkheid kennen en hoe je dit beter kunt begrijpen.

Ruim 1 miljoen mensen wereldwijd hebben reeds gebruik gemaakt van deze Core Values Index™ en hebben hierdoor meer grip gekregen op zelfbewustzijn

ondernemerscoach positieve mindset

De Core Values Index™ voor positieve mindset

Over de Core Values Index® van Taylor Protocols

Taylor Protocols (Seattle, VS) is in 2001 opgericht door Lynn Taylor, dé expert in leiderschap, organisatieontwikkeling en bedrijfsoptimalisatie. Ruim 20 jaar geleden ontwikkelde hij de Core Values Index™ vanuit de behoefte om op basis van objectieve en meetbare gronden de ideale match te vinden tussen individu, de werkzaamheden en de plek in de organisatie.

De CVI™ is de enige assessment-test die uitsluitend meet wat is aangeboren. Ieder mens heeft namelijk een aangeboren set kernwaarden meegekregen die onveranderlijk is, de stabiele kern van je wezen, wie je dus wérkelijk bent.

Pas als je écht weet wie je diep van binnen bent, hoe jij geaard bent, kun je beter anticiperen op de vragen waar je dagelijks tegen aan loopt.

At First Management – Roy in het Veld is gecertificeerd professional consultant – coach voor de Core Values Index™ van Taylor Protocols

Wat levert persoonlijke ontwikkeling je concreet op;

Meer zelfbewustzijn, stelt je in staat om;

  • Meer impact te genereren voor je mentale, emotionele en lichamelijke gezondheid
  • Beter grenzen te stellen voor jezelf en naar anderen toe
  • Meer bewust wordt van je eigen verantwoordelijkheid
  • Meer focus voor zaken waar je wél invloed op hebt
  • Een betere balans te vinden tussen werk en privé
  • Beter reageren op stressvolle situaties

Kortom; je wordt een simpelweg gelukkiger persoon omdat je jezelf beter leert kennen

Benieuwd naar hoe ik jouw kan helpen met je persoonlijke ontwikkeling?

Bel of WhatsApp op 06 – 54 608 521. Ik sta altijd open voor een persoonlijke kennismaking.

Contact opnemen