Roy in het Veld, eigenaar van At First Management

Bouwjaar 1967 en vanaf 1997 fulltime ondernemer. Ik ben eigenaar geweest van uiteenlopende bedrijven, van grafisch producerend, E-commerce logistiek tot en met uniformkleding. De meeste affiniteit heb ik met MKB+ bedrijven welke productie, (online) E-commerce/ logistiek of retail georiënteerd zijn.

Door een toeval ben ik in 1997 ondernemer geworden. Ik merkte al snel dat mijn dynamische ondernemer-stijl aanstekelijk was. Hard werken was het en zeker geen roze wolk, maar ik voelde me als een vis in het water. Al snel groeide het bedrijf van 7 naar 12 medewerkers en in 2003 verhuisde het bedrijf naar een volledig nieuw pand, welke volledig op maat was gebouwd. Inmiddels was het team gegroeid naar 30 medewerkers.

Ik zag en zie nog steeds als ondernemer, overal kansen. Diverse ontwikkelingen die vanaf 2003 op mijn pad kwamen, maakten dat het bedrijf groeide en er steeds meer “loten” aan de stam bijkwamen. Door overnames en het ontwikkelen van start-ups, groeide de groep als kool, niet alleen in omzet, maar ook in medewerkers en alle daarbij horende besognes. In 2009 bestond het geheel uit een groep van 4 verschillende bedrijven en 85 medewerkers.

In 2012 werd besloten dat het efficiënter was om de verschillende bedrijven op één locatie samen te brengen. De financiële crisis van 2008 zorgde ervoor dat veel van de grotere klanten pas met enige vertraging v.a. 2012, de rem gingen zetten op de reclame uitgaven, waardoor de concurrentie in de business verhevigde en de marges onder druk kwamen te staan.

Ondernemerscoach Roy in het Veld

Ontstaan vanuit de behoefte van de ondernemer

In de behoefte aan bedrijfsadviezen werd gesproken met accountant en bank. Deze adviezen waren echter te veel financieel geënt en nagenoeg altijd op het verleden gebaseerd. Er was behoefte aan een breder advies, dat op sommige momenten de diepte opzocht, maar dat vooral uitzicht bood op perspectief. Hoe konden stappen gezet worden, om morgen al verbetering te zien? Het bleek nagenoeg onmogelijk een bedrijfsadviesbureau te vinden dat perspectief kon bieden, laat staan, de taal van de ondernemer sprak. Een bureau dat verder keek dan redenerend vanuit Excel-spreadsheets en waarbij alle facetten waarmee een bedrijf te maken had, aan de orde kwamen. 

Kortom; de adviezen sloten te weinig aan in de praktijk, en waren doorgaans financieel gedreven of uiteindelijk te complex, waardoor er geen blijvend resultaat merkbaar was. Door gesprekken met andere ondernemers zoals ik, merkte is dat zij met soortgelijke “problemen” worstelden.

Ik heb daarom besloten om in 2017 mijn bedrijven te verkopen en te starten met een bedrijfsadviesbureau 2.0.

At First Management is ontstaan vanuit de behoefte van de ondernemer; door theoretische kennis én praktijkervaring te combineren en zich niet alleen te laten leiden door financieel geënte informatie is er een unieke aanpak ontstaan als het gaat om verandermanagement.

Uw bedrijf flexibeler en daarmee wendbaarder maken, zonder overgeleverd meer te zijn aan de grillen van de markt?

Neem gerust contact op. Ik help u graag !

Mogelijkheden bespreken?

Neem dan telefonisch contact op voor een vrijblijvende afspraak. We staan altijd open voor een persoonlijke kennismaking.

Contact opnemen