6 Voordelen waarom een wandelcoach kan bijdragen aan je gezondheid

Ervaar je stress? Heb je het gevoel vast te zitten in een situatie? Wil je meer balans tussen privé en zakelijk?
Laat de wandelcoach je meenemen naar prachtige plekken, even helemaal weg van alles, om de helende kracht van de natuur zelf te ervaren.

Wandelen is een ontzettend simpele maar uiterst effectieve manier om je gezondheid, humeur en geest een flinke positieve boost te geven!

Wandelen heeft vele positieve effecten op je algehele gezondheid. Wandelen helpt je een solide weerstand op te bouwen.

6 voordelen van wandelen voor je gezondheid:

  1. Door te wandelen wordt het risico op diabetes verlaagd met circa 60%. Na een tijdje neemt de insulinegevoeligheid stapsgewijs af.
  2. Wandelen heeft een gunstige invloed op de conditie van je hart- en bloedvaten. Je verlaagt zowel je bloeddruk als slechte cholesterol, waardoor het risico op hartproblemen al afneemt vanaf 1 stevige wandeling per week.
  3. Wandelen is zeer goed voor je spieren en botten. Vaak wandelen is gunstig voor je kraakbeen, weinig beweging leidt namelijk tot verdunning van het kraakbeen en dit kan weer problemen met je gewrichten tot gevolg hebben. Vaak wandelen zorgt voor sterk kraakbeen, sterke botten en sterke spieren.
  4. Wandelen heeft ook nog eens een goed effect op je geheugen. Je hersens blijven actief en dit kan leiden tot een vermindering van de kans op Alzheimer. Studies hebben aangetoond dat regelmatig bewegen het risico op Alzheimer met maar liefst 20% tot 50% kan verkleinen.
  5. Wandelen kan ook de kans op kanker verminderen. Vooral mensen met darmkanker kunnen baat hebben bij een fikse wandeling, de overlevingskans wordt hiermee vergroot. Idem geldt voor borst- en baarmoederkanker. Natuurlijk is wandelen geen remedie, maar een positieve bijdrage kan het zeker leveren.
  6. Heb je last van huiselijke allergieën zoals huisstofmijtallergie of allergie tegen dierenharen? Dan helpt het ook om geregeld wat frisse buitenlucht op te zoeken.

Ga je mee wandelen? Bekijk mijn nieuwste video ter inspiratie.

Als je zakelijk succesvol én privé gelukkig wilt zijn, zonder daarvoor een hoge prijs te willen betalen, zul je in balans moeten zijn. Als je in balans bent, kun je beter focus houden en daardoor de juiste keuzes maken.
Als business mentor en wandelcoach focus ik mij op het begeleiden en ondersteunen van managers en ondernemers op zakelijk en persoonlijk vlak.

Als wandelcoach voor bedrijven is mijn aanpak is allesbehalve standaard, maar heel persoonlijk en op maat.

Geen loze beloftes, maar afspraak is afspraak. Ik kies voor oprechte diepgang zonder trucjes en zonder gezweef.
Vanaf nu is het mogelijk om middels een wandelsessie van een halve dag te ervaren welk positieve effect wandelen heeft op jouw situatie. Laat je verrassen en inspireren door deze video te bekijken.