Analyseren / Inspireren / Realiseren

Kennismaken, luisteren naar je verhaal

Bij At First Management krijg je écht de aandacht die jouw bedrijf verdient. Betrokken en persoonlijk; daar kun je op rekenen. Daarom beginnen we met een uitnodiging op “kantoor” van At First Management in het bos. We gaan dan samen een wandeling maken van ongeveer anderhalf uur. Waarom een wandeling? Ik haal je graag uit de comfortzone van je kantoor en het is ook nog eens gezond om buiten te zijn. Het is wetenschappelijk bewezen dat tijdens het wandelen een positieve verandering in de hersenen plaatsvindt. Tijdens deze wandeling luister ik vooral naar je verhaal.

“Als je het idee hebt dat je vastloopt met je organisatie of plannen voor de toekomst, dan kan ik je helpen. Niet door antwoorden te geven, maar door je te begeleiden in het vinden van jouw antwoorden. Antwoorden die passen bij het realiseren van een duurzame koers”

Je wilt het anders, maar wat en hoe?

Na afloop van de wandeling drinken we een lekkere kop koffie en genieten we van een authentieke Twentse krentenwegge. Het doel van deze uitnodiging is om elkaar beter te leren kennen en of je vindt of ik voldoende geschikt ben je te helpen met je vraagstuk. Soms heb je gewoon wat hulp nodig om weer te weten wat je wilt met jouw bedrijf en je team. Er zijn momenten dat je objectief wilt klankborden of het allemaal nog klopt, zodat je ook op termijn met een betrokken team vooruit kunt. Bij At First Management luisteren wij tijdens een intake geheel vrijblijvend en zonder kosten naar jouw verhaal. Pas wanneer er van beide kanten een match is, gaan we verder…

Hoe gaan we verder

Je ziet het zitten met mij en de vraagstelling van jouw kant is helder. De opdracht is geformuleerd, dus gaan we aan de slag. Van nature nieuwsgierig, kruip ik “in de huid van jouw organisatie”. Hierbij is mijn aanpak weloverwogen en nauwgezet. Ik spreek met alle betrokkenen, en luister naar hun verhaal. Daaruit komt een analyse en deze gaan we samen uitvoering bespreken.

Na deze uitvoerige analysebespreking werken we samen aan de gewenste veranderkoers. Dit doen we met de At First Management ontwikkelde FAR-methode.

Vaak ligt de oplossing zó voor de hand, dat je ‘m zelf niet ziet

Beknopte inhoud FAR-methode

  • Focus
    • In deze fase wordt samen met alle betrokken stakeholders ingezoomd op de probleemstelling. Er wordt vooral geluisterd naar voors- en tegens. Elk onderdeel wordt weer gedeeld en we communiceren veel met elkaar. Geen oeverloze discussies maar met respect voor elkaars standpunten. Alle betrokkenen moeten het gevoel krijgen gehoord te worden, we gaan op zoek naar draagvlak. We generen een voor elke betrokkene heldere onderbouwing tot de voorgestelde oplossingsrichting. In deze fase krijgt ook het plan van aanpak echte handvatten.
  • Aandacht
    • Hier gaan we echt samen met alle betrokken stakeholders aan de slag, en gaan we het plan van aanpak ten uitvoer brengen. Veranderen is moeilijk, dus hier gaan we behoedzaam te werk. Daar waar het in de praktijk tegen zit, zullen we bijschaven. Ook zal de kracht van de herhaling een belangrijk onderdeel vormen in deze fase. Deze fase zal langzaamaan vanzelf overgaan naar de laatste fase.
  • Resultaat
    • Deze fase vertoond overlap met fase 2. Op sommige onderdelen zullen we sneller resultaat zien, dan op andere. Maar omdat we vooraf tijdens fase 1 het uiteindelijk te bereiken cumulatieve resultaat samen hebben benoemd zullen we gezamenlijk toewerken naar dat resultaat. Als dat bereikt is, dan is het: missie geslaagd.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan telefonisch contact op en laten we een afspraak maken. Ik sta altijd open voor een persoonlijke kennismaking.

Contact opnemen