1 IJzersterke reden om je blik op scherp te zetten met de

Core Values Index

“Wat werkt voor anderen, hoeft niet persé voor jou te werken”

Core Values Index

Je kunt pas weten wat je écht wilt, als je eerst inzicht in jezelf hebt

Heb je wel eens het gevoel dat je probeert te passen in een rol die niet goed voor je?

Of; Dwing je jezelf wel eens om te werken op een manier die niet past bij je persoonlijkheid, mogelijkheden en behoeften?

Waarschijnlijk weet je best wel dat je veel facetten van je persoonlijkheid kunt aanpassen, soms evolueren ze ongemerkt, je kunt ze ook zelf verbeteren of zelfs verslechteren.

Maar je kernwaarden, je eigen innerlijke kern, kun je niet veranderen.

Je hebt deze vanaf je geboorte meegekregen en deze zijn daarom niet veranderbaar door aangeleerde vaardigheden. Ze zijn, of je het nou leuk vindt of niet, onlosmakelijk verbonden met je essentiële karakter.

Ja, ik wil de Core Values Index afnemen, neem contact met me op

Ik wil contact

Dit zeggen anderen over ons, die de Core Values Index hebben gedaan:

Audrey Koops

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (google review)
“In het voorjaar een goed gesprek gehad met Roy. Hij luistert, vraagt door, denkt mee, spiegelt, adviseert en is uitstekend bereikbaar voor vervolg vragen. Top at first management!”

Rene Kolmschot

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (google review)
“Een goed, professioneel maar ook een relaxed gesprek gehad met Roy. Hij weet waar hij het over heeft en weet ook precies aan te geven hoe ik in elkaar zit. Een goed advies gekregen van Roy waar ik ook echt wat aan heb gehad. Kortom; meer dan tevreden over At First Management!”
Core Values IndexAt First ManagementCore Values Index
Core Values IndexAt First ManagementCore Values Index

Het kennen van je persoonlijke kernwaarden is belangrijk

Kies je ervoor, om niet met jezelf, of je omgeving in de knoei te komen, dan is het belangrijk je kernwaarden helder te hebben of te krijgen.

Ze zijn namelijk de kern van je identiteit. Ze bepalen je prioriteiten, wat en hoe je doet, je relaties en zelfs wie je bent. Sterker nog, eigenlijk bepalen ze zelfs het verloop van je leven.

Als je omgeving namelijk niet (meer) aansluit bij je kernwaarden zal dit kunnen leiden tot stress of een ontevreden gevoel, zonder dat je dit zomaar kunt verklaren.

Herkenbaar?

Als je dus niet weet wat je kernwaarden zijn, is het simpelweg moeilijker om stress en ongewenste situaties voor jezelf op te lossen of te veranderen. Dit komt omdat je niet weet wat het is dat je écht zou willen veranderen.

Voordat je dus aan de slag wilt, is het raadzaam om je kernwaarden voor jezelf helder te hebben, dat maakt het gemakkelijker voor jezelf om te herkennen en op te lossen wat er fout loopt tussen jou en je omgeving.

Je kernwaarden zijn onveranderlijk en altijd bij je | Zo wordt jij de beste versie van jezelf!

Hoe hard je jezelf ook probeert te overtuigen, je kunt niet veranderen wat je kernwaarden zijn. Het goede nieuws is dat je de manier, waarop je jouw persoonlijke kernwaarden tot uitdrukking laat komen en naar handelt, wél kunt veranderen.

Als je dat doet, zal je zelfbewustzijn gestimuleerd worden en zal je ervaren dat vanaf dat moment, elke taak en handeling die je uitvoert, in overeenstemming is met de jouw persoonlijke, natuurlijke krachten.

Laat je zelfvertrouwen groeien door trouw te zijn aan je eigen authenticiteit in plaats van jezelf te dwingen om te handelen als een persoon die je niet bent.

Ja, ik wil meer weten over de Core Values Index en wat ik ermee kan

Contact opnemen

Waarom de Core Values Index (CVI™)

De Core Values Index  – CVI™ is een eenvoudig, maar zeer nauwkeurig instrument om je kernwaarden inzichtelijk te maken en je zelfbewustzijn daarmee te verbeteren.

Het stelt je in staat om meer grip te krijgen op je persoonlijke omstandigheden en te werken aan je persoonlijke groei. Door je persoonlijke kernwaarden te kennen, en hoe je deze het beste kunt inzetten, ben je in staat, privé maar ook zakelijk meer uit het leven te halen.

Ruim 1 miljoen mensen wereldwijd hebben reeds gebruik gemaakt van deze Core Values Index™ en hebben hierdoor meer grip gekregen op zelfbewustzijn

 • Meet aangeboren kernwaarden en niet aangeleerd gedrag
 • Reeds bij 1 miljoen mensen, wereldwijd ingezet
 • Ruim 97% betrouwbaarheid op dezelfde uitkomst – periode 10 jaar tijd –
  • Vastgesteld door onafhankelijk onderzoek van de Universiteit van Seattle onder 2.000 personen

De Core Values Index™ is meer dan zomaar een persoonlijkheidstest: het is een revolutionaire psychometrische test die jouw (tijdelijke) aangeleerde persoonlijkheids- en gedragsfactoren omzeilt, om zo jouw onveranderlijke aangeboren drijfveren boven water te krijgen.

De CVI™ karakteriseert en kwantificeert wat Maslow en anderen noemen: “de onveranderbare en aangeboren natuur van een persoon, dat weergeeft waar/hoe deze persoon zijn/haar hoogste en meest productieve bijdrage kan leveren”.

Nog belangrijker het stelt je in staat te achterhalen hoe je beter kunt reageren op bepaalde situaties en waar je wel of geen energie van krijgt

Core Values IndexAt First ManagementCore Values IndexCore Values IndexAt First ManagementCore Values Index
Core Values Index betrouwbaarheidAt First ManagementCore Values Index betrouwbaarheid

97,7% Hoge betrouwbaarheid score

Met de ‘Repeat score reliability’ (repetitieve uitkomst-betrouwbaarheid) methode is het mogelijk om te meten in hoeverre (de uitkomst van) een (persoonlijkheids)test verandert na verloop van tijd.

De Core Values Index (CVI™ scoort qua betrouwbaarheid 97,7%, over een periode van 10 jaar.

Dit betekent zoveel als, wanneer je dezelfde test 10 jaar later nog eens zou doen, je 97,7% kans hebt op dezelfde uitkomst. Andere persoonlijkheidstesten hebben een repeat score reliability tussen de 60-80% over een aantal maanden tot een jaar.

Met andere woorden; je krijgt betrouwbaar inzicht;

Wie ben je van nature en hoe handel je van nature op bepaalde situaties; de eerste noodzakelijke stap naar zelfbewustzijn.

Wat is het verschil tussen de Core Values Index en andere persoonlijkheid testen?

Het klopt, er zijn diverse persoonlijkheid testen in de markt. Echter het merendeel van deze tests meet aangeleerd gedrag, het veranderen en aanpassen van persoonlijkheidstypes.

De Core Values Index – CVI™ –  assessment is er juist op gericht om terecht te komen in het onderbewustzijn, om de onaangepaste ware kern van het individu aan het licht te brengen.

De Core Values Index™ is niet te vergelijken met andere persoonlijkheid testen

De Core Values Index bestaat uit vier hoofdtypes: Builder, Banker, Merchant en Innovator. Deze vier hoofdtypes vormen samen (bijvoorbeeld Builder-banker) ook nog een aantal ondersteunende types: praktisch, creatief, intuïtief, cognitief, samenwerkend en onafhankelijk.

Kortom; de Core Values Index™ van Taylor Protocols gaat dieper.

Core Values IndexAt First ManagementCore Values Index

De Core Values Index is een betrouwbaar en uniek instrument. De uitkomst geeft een kijkje in de ziel, het onthult iemands diepste angsten, conflict strategieën, maar ook iemands unieke leerstijlen

De uitkomst van de Core Values Index wordt vertaald naar 4 hoofdtypes, Builder, Merchant, Banker en Innovator

De 4 hoofdtypes vormen samen wie jij in essentie bent. Daaraan gekoppeld zitten 6 ondersteunende types; praktisch, creatief, intuïtief, cognitief, samenwerkend en onafhankelijk.

De vier mogelijke primaire kernwaarde-energieën zijn:

BUILDER – kracht en actie
MERCHANT – intuïtieve verbindingen en liefde
INNOVATOR – wijsheid en probleemoplossing
BANKER – kennis en rechtvaardigheid

Zoals aangegeven heb je van alle vier hoofdtypes, kernwaarden in je. Afhankelijk van jouw persoonlijke uitkomst verschillen de kernwaarde-energieën in je. Dit varieert voor elke kernwaarde met een score van 0 (geen) tot 36 (diepgaand).

Je bent dus altijd een combinatie van deze 4 hoofdtypes, waarbij de ene combinatie sterker vertegenwoordigd is dan de andere.

Het is jouw specifieke verhouding van deze scores die jouw unieke persoonlijkheid vormen

Builder

De kernwaarde KRACHT van de Builder wordt gevoed door VERTROUWEN.

De BUILDER in jouw wil dingen voor elkaar krijgen. De BUILDER beslist en doet en heeft de gave anderen in beweging te krijgen. In een team gaat de BUILDER voor actie en resultaat, maar krijg de BUILDER te maken met een obstakel kan de BUILDER anderen mee willen nemen op een intimiderende manier.

De grootste angst van de BUILDER schuilt erin dat er geen vertrouwen is, in zijn/haar kwaliteiten om de klus te klaren. Ervaart een BUILDER een grote mate van vertrouwen dan kan hij/zij een enorme aanwinst zijn, niet alleen voor het team, maar voor iedereen om de BUILDER heen.

Core Values Index BuilderAt First ManagementCore Values Index Builder

Merchant

De kernwaarde LIEFDE van de Merchant wordt gevoed door OPRECHTHEID.

Bij de MERCHANT draait alles om liefde, niet de letterlijke liefde, maar de onnavolgbare drang om onderlinge verbinding te leggen, contact maken met andere mensen. Oprechtheid speelt daarbij een heel belangrijke rol in de relatie met vrienden en collega’s.

Ontbreekt het aan oprechtheid richting de MERCHANT dan ligt manipulatie van mensen op de loer. Een MERCHANT is door het gemakkelijke leggen van relaties en visie, een zeer waardevolle aanvulling in een team. Een team zonder MERCHANTS is een team zonder ziel.

Core Values Index MerchantAt First ManagementCore Values Index Merchant

Innovator

De kernwaarde WIJSHEID van de Innovator wordt gevoed door BETROKKENHEID.

INNOVATORS zijn echte probleemoplossers. Ze onderzoeken alle denkbare richtingen en kiezen dan, het beste als het verstandigste antwoord.

Een INNOVATOR kan overwegend goed systemen en processen doorgronden, analyseren en oplossingen bedenken. Ervaart een INNOVATOR te weinig betrokkenheid dan kan een verhorende tactiek het gevolg zijn, om uiteindelijke betrokkenheid van zijn wijsheid af te dwingen.

Zonder INNOVATORS zouden bedrijven niet of nauwelijks in staat zijn te groeien.

Core Values Index InnovatorAt First ManagementCore Values Index Innovator

Banker

De kernwaarde KENNIS van de Bakker wordt gevoed door RECHTVAARDIGHEID.

BANKERS zijn het cement tussen de voegen van de fundering van een bedrijf. Zij verwerven en behouden kennis, analyseren en informeren graag anderen. BANKERS zijn onmisbaar als behoeders van fouten, die bij het nemen van risico’s door Merchants, Builders en Innovators op de loer ligt.

Wordt de BANKER niet of onvoldoende serieus genomen, zal afstand nemen en stilletjes veroordelen zijn strategie zijn. Als de tijd rijp is, zal de BANKER zijn antwoord hebben, waarmee hij een onmisbare schakel in een team is.

Core Values Index BankerAt First ManagementCore Values Index Banker

Helderheid krijgen met de Core Values Index – CVI™

Het inzetten van de Core Values Index kan op diverse fronten.

Persoonlijk. Voor als je meer bewustwording voor jezelf wilt creëren. Krijg antwoorden op waar je nou echt energie van krijgt en waarvan niet, of hoe je het beste kunt omgaan met moeilijke situaties en collega’s op het werk.

Bij bedrijfsoptimalisatie. Middels het Team Optimalisatie Programma, als instrument om de teamprestatie in beeld te brengen, met als doel deze te verbeteren.

Bij werving en selectie. Middels het Top Performer Profiel, waarbij we de missende schakel in beeld brengen. Op basis van dat profiel, kun je gericht zoeken i.p.v. in de wilde weg te zoeken naar geschikte kandidaten voor een specifieke functie.

De Core Values Index geeft inzicht, een onmisbare schakel bij persoonlijke ontwikkeling of bedrijfsoptimalisatie

Core Values Index – CVI™

– persoonlijk –

Je kunt pas weten wat je wilt, als je eerst inzicht in jezelf hebt

Meer weten over hoe jezelf in elkaar zit, begint met het invullen van de Core Values Index. Op basis van de uitkomsten, ben je beter in staat om voor jezelf richting te bepalen.

Wat krijg je:

 • Een persoonlijk gesprek ca. 1,5 – 2 uur
 • Voorbeelden, tips en suggesties
 • Een op maat gemaakt rapport
 • Strategieen voor het behalen van succes en voldoening
 • Een Persoonlijk Ontwikkel Programma 
Vraag hier jouw test aan

Team Optimalisatie Programma

organisaties 

Teamoptimalisatie begint bij het in kaart brengen bij de individuele kernwaardes van elk teamlid middels de Core Values Index – CVI™.

Via het Team Optimalisatie Programma van At First Management  worden van ieder teamlid zijn eigen drijfveren, sterkten, leerstijl en daarmee zijn eigen persoonlijke teambijdrage in beeld gebracht en inzichtelijk gemaakt in teamverband.

Door individuele conflictanalyse en welke activiteiten energie kosten en welke energie geven worden teams veerkrachtiger

Samenwerken gaat gegarandeerd meer resultaat opleveren dan in het verleden

Meer over teamoptimalisatie

Top Performer Profiel™

– Werving en Selectie – 

Kies voor een nieuwe vorm van werving en selectie. Kijk eerst welke kwaliteiten je “in huis” hebt, en zoek naar de ontbrekende schakel.

Wat heeft de best presterende medewerkers wat zijn of haar collega’s niet hebben?

Realiseer je eens dat 80% van het resultaat vaak door 20% van de medewerkers gerealiseerd wordt. Door het in beeld brengen en vaststellen van een Top Performer Profiel™ van deze 20%, zijn bedrijven in staat om op een objectieve wijze een nieuwe “topper” voor het bedrijf binnen te halen.

De Core Values Index kan perfect gebruikt worden in werving- en selectieprocedures

Meer Top Performer Profiel™
Core Values Index Energielevels

Het Persoonlijk Ontwikkel Programma van At First Management

Ons Persoonlijk Ontwikkel Programma is maatwerk en helpt bij het richting en inhoud geven van je eigen toekomst. Elk programma start met het invullen van de Core Values Index.

Indien je het op prijs stelt, nodigen we je graag uit, de uitkomst van de CVI™ te bespreken tijdens een mooie wandeling in Twente tijdens een zogenaamde inzicht wandeling. De duur van de wandeling is ongeveer 4 -5 uur. De wandeling is Corona-proof (1,5 meter afstand) en privacy per persoon is vanzelfsprekend gegarandeerd.

Uiteraard kan dit ook online besproken worden.

De uitkomst van de CVI™ kan als fundering gebruikt worden voor de uitwerking van het Persoonlijk Ontwikkel Programma.

Wat is de inhoud van het Persoonlijk Ontwikkel Programma;

 • Duidelijke onderbouwing uitkomst hoofdtypes; Builder, Banker, Innovator, Merchant
 • Duidelijke onderbouwing ondersteunende types; praktisch, creatief, intuïtief, cognitief, samenwerkend en onafhankelijk.
 • Waar krijg je wel en geen energie van
 • Sterktes en zwaktes bij stressvolle- en conflictsituaties
 • Persoonlijke drijfveren
 • Formuleren van jouw ingebakken uitdagingen; korte- en lange termijn doelstellingen
 • Uiteenzetten van stappen om deze doelstellingen te kunnen realiseren
 • Formuleren van ontwikkelpunten, persoonlijk als zakelijk
 • Aangeven of en hoe jouw werkgever behulpzaam kan zijn in het ondersteunen van de ontwikkeling

Aan het einde van de Core Values Index – CVI™ presentatie beslis je zelf of je verdere ondersteuning nodig hebt. Je kunt hierbij denken aan de verdere begeleiding om de verkregen inzichten verder toe te passen in de praktijk. Richting een andere baan of desgewenst kunnen we ook in gesprek gaan met je huidige werkgever, direct leidinggevende of je daarin begeleiden.

Mocht je dat fijn vinden om verder ondersteund te worden, dan zullen we duidelijke afspraken maken over het vervolgtraject en hiervoor stellen we dan het Persoonlijk Ontwikkel Programma op.

In gezamenlijk overleg bepalen we dan de intensiteit van de begeleiding. De wijze van begeleiding is bespreekbaar. Dit kan tijdens een wandelafspraak maar ook online. Online is doorgaans praktischer in te richten. Mocht het voor je beter uitkomen, kan de begeleiding eventueel in de avonduren of in het weekend plaatsvinden. Een dergelijke coachsessie duurt gemiddeld 1- 1,5 uur.

Door de Core Values Index™ –  (CVI™) in te vullen krijg je antwoorden op vragen:

 • Waar krijg je energie van?
 • Waar krijg je geen energie van?
 • Hoe kun je beter omgaan met stressvolle situaties?
 • Hoe kun je beter omgaan in conflictsituaties?

Toe aan een persoonlijke kennismaking?

Bel of WhatsApp op 06 – 54 608 521, of klik op de button hiernaast

Contact opnemen