E-commerce

E-Commerce – Gigantische groeikansen webwinkel in Duitsland

Ook in ons buurland, Duitsland neemt de E-commerce handel gigantische vormen aan.

Een klein overzicht van de actuele stand van zaken. Deutsche Post/DHL heeft aangekondigd dat het dit jaar minstens 5.000 nieuwe voltijdbanen in de post- en pakketsector zal creëren.

De groep wil ook voorbereid zijn op pieken en ziekmeldingen van personeel.

Een belangrijk punt is het in dienst nemen en opleiden van ruim 450 vrachtwagenchauffeurs. Net als in Nederland is er in Duitsland een tekort aan chauffeurs in de transportsector. In 2018 heeft Deutsche Post/DHL alleen op dit onderdeel 5.000 banen gecreëerd

E-commerce

1.000 nieuwe sorteer-/pakketstations

Met het oog op de groeiende onlinehandel en de daarmee gepaard gaande toename van pakketten, zal Deutsche Post ook op andere onderdelen, zwaarder inzetten. Zo is men van plan om nog eens extra uit te breiden met 500 partnerfilialen en pakketwinkels.

Daarbij blijft het niet, er zullen daarnaast nog eens 1.000 nieuwe sorteer/pakketstations bijkomen. Net als in Nederland is het ook in Duitsland heel belangrijk dat pakketten kunnen worden afgegeven aan de consument. 50% Van de kosten voor het leveren van een pakket, worden in de zogenaamde “last-mile” veroorzaakt.

Het kan dus een gigantisch voordeel opleveren als daarvoor een oplossing wordt gevonden. Daarvoor test het concern nieuwe innovatieve oplossingen zoals zelfbedieningsmachines en drive-in stations voor de levering en verzameling van pakketten.

Duurzaamheid staat voorop

Niet alleen loopt Deutsche Post/DHL voorop in de E-commerce wereld als het gaat om innovatieve oplossingen, maar ook in duurzaamheid laat ze zich van de goede kant zien.

Op dit moment heeft Deutsche PostDHL reeds 9.000 elektrische “straatscooters” op de weg. Dit aantal zal nog dit jaar worden uitgebreid naar 15.000 stuks.  Bovenstaande laat duidelijk zien, dat de E-commerce handel in Duitsland sterk groeiende is, sterker nog, het zou zomaar eens kunnen zijn, dat Duitsland qua groei, Nederland zal gaan inhalen. Logisch ook, Duitsland heeft qua online nog een inhaalslag te maken en lijkt deze nu te gaan maken.

In 2009 werden er volgens de branchevereniging BIEK bijna 1.8 miljoen pakketten verzonden. In 2017 waren dit er al bijna 3 miljoen – een stijging van rond de 60%.

Kansen Nederlandse webshops met E-commerce ambities in Duitsland

Ziet u kansen op de Duitse markt? Wilt u bijvoorbeeld starten met een webwinkel in, of uitbreiden naar Duitsland?

At First Management kan u daarbij helpen. Met meer dan 20 jaar logistieke ervaring kennen we de weg en kunnen ondersteunen met een zeer ruime E-commerce ervaring. Daarnaast beschikken we over een breed strategisch netwerk en de nodige ervaring op de Duitse markt.

Het spreken van de taal en het kennen van de cultuur, is wellicht nog belangrijker. Juist dát, geeft net dat stukje extra voordeel op de Duitse markt.

Hierdoor kan er sneller dan gebruikelijk geschakeld worden. Dit betekent een significant voordeel in de uiteindelijke opstartkosten voor uw organisatie als u wilt starten in Duitsland.